Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2010 01:54 - Какво мислите за социопатите?
Автор: nalik Категория: Забавление   
Прочетен: 1280 Коментари: 3 Гласове:
7



Скоро четох една статия от гост-блогър на kaka-cuuka.com И се замислих дълбоко за проблема за разбирането между хората в днешно време. Прекалено опосредствано е станало общуването ни и прекалено много странични фактори се отразяват върху преценката ни. И съвсем, съвсем малко четем книги. Което е лошо, разбира се.

Какво общо има проблема за разбирането между хората със социопатите? Има! Социопатите се смятат за по-висши същества, защото били виждали обществото от съвсем друга позиция. Обществото смята, че не са висши същества, а същества със сериозни проблеми. Нито едната страна е права, нито другата. Поне не съвсем. Да поставиш етикет на нещо е твърде рискована операция и никой, дори хора с авторитет и опит не смеят да го правят, а какво остава за другите. За да изказваш категорично мнение за нещо е добре да си се запознал с него и да си научил най-малкото в основни линии за какво става въпрос, а не да говориш наизуст.

Социопатите не могат да приемат и проумеят нелогичните действия, които 99% от хората правят в процеса на своето същестуване, и по-важното - взаимно съществуване. Те, при всичката си убеденост за богоизбрани и висши същества, не могат да вникнат в тъканта на човешката психика. Те виждат балончетата на повърхността на езерото, но не могат да кажат от какво са предизвикани, защото не могат да надникнат в дълбочина. Не могат, защото всъщност не са хора, а имитация на такива. Бездушни същества. Не го казвам като обида, просто има такива хора, знаете. Хората, които действително биха могли да кажат, че са по-висши от нас са тези, които са на границата между двете състояния - достатъчно психично разстроени за да виждат цялата картинка, но и достатъчно нормални за да знаят какво виждат и да могат да го обяснят достоверно.

Обществото погрешно смята социопатите за ненормални. Всъщност, по-правилно е да кажа, че то смята много нормални хора за социопати, и много социопати за нормални. Проблемът е, че психопатиите обхващат състояния, които се намират на границата между болестта и нормата, поради което са трудно различими. Също, че има твърде много филми за хора с анти-социално поведение, и твърде малко истина в тези филми. И на последно място, но не по важност - че много хора се правят на анти-социални съзнателно с цел привличане на внимание.

В целия хаос от полуистини и чисти заблуди истинските социопати стават неразличими от масата. И понякога си мисля дали всички ние не сме станали едни социопати, най-малкото външно. Защото не че не умеем, но не искаме да разбираме другите, не се поставяме на тяхно място нито за миг и ставаме от ден на ден по-малко чувствителни към всеки и всичко.




Тагове:   Какво,   мислите,


Гласувай:
7



1. анонимен - блогът му не струва на този
22.10.2010 15:12
блогът му не струва на този
цитирай
2. tili - Отговорих на въпроса ти
28.10.2010 10:56
в моя блог. Сега можеш пък ти да ми отговориш на същия - "Толкова ли е важнен блогингът за вас?"
Явно - да - след като си тук!
цитирай
3. kalinata - Na men puk mi haresva. . . dali sam ...
09.01.2011 01:14
Na men puk mi haresva...dali sam sociopat?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nalik
Категория: Други
Прочетен: 271850
Постинги: 157
Коментари: 521
Гласове: 1578
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930